Netflix

Netflix, som är en av de mer kända streamingtjänsterna ökar nu sin omsättning enligt nya siffror. Tittandet på Tv och film går allt mer från linjärt till online vilket dessa nya siffror också indikerar. Det totala antalet Netflix-abonnenter är nu 125 miljoner och därmed befäster Netflix sin dominerande position på den streamade marknaden trots ett sämre resultat än väntat från i höstas. Så allt är guld och gröna skogar för streamingjätten då?

Disney drar mot eget…

Nja. Inte bara. För nu drar leverantörer åt sig öronen och vill själva in på marknaden. Disney är en av dem. Disney väntas dra tillbaka sitt innehåll från Netflix under nästa år för att skapa en egen strömningstjänst. Och även Apple och den digitala jätten Amazon har börjar satsa stora summor kapital på konkurrerande verksamheter som hotar att Netflix’s dominerande position på marknaden.

Men fler alternativ kan skapa möjligheter för användaren och – som i alla konkurrerande situationer – också vässa aktörernas utbud och tjänster. Så nu återstår det att se vad det här innebär för Netflix men framför allt för användaren. Kommer vi se billigare och bättre alternativ från Netflix eller kommer andra konkurrerande alternativ att framstå som bättre? Det vet vi inget om men vi vet att strömmat innehåll ständigt ökar och sätter press på såväl leverantörer som traditionell TV och det är något väldigt bra för oss konsumenter.