Steg för steg guide till handel med kryptovaluta

Marknaden för kryptovaluta kan vara svår att greppa för både nybörjare och erfarna handlare då det finns olika koncept och processer att vara medveten om. Så vi har delat upp det här avsnittet av handel med kryptovaluta i sex enkla steg som hjälper dig att förstå marknaden och börja med handel:

1.) Bestäm hur du vill handla med kryptovaluta.

Det finns två sätt att handla med kryptovaluta Det är möjligt att spekulera i värdet på CFD:er eller köpa de digitala valutorna med förväntningen att deras värde kommer att öka.

Handla med kryptovalutor med CFD:er
CFD står för cryptocurrency. CFD är ett kontrakt där du är skyldig att byta ut skillnaden i värde på en kryptovaluta, från det att du påbörjar handeln till den dag du avslutar den. Istället för att vara ägare till kryptovalutan investerar du dock i dess pris på marknaden. Om du startar en investering som är lång och valutan ökar i värde, tjänar du vinst. Om priset minskar och du förlorar pengar, kommer du att förlora. Så är inte fallet om du ger ett erbjudande om att shorta.

Köp kryptovaluta med en börs

Det är också möjligt att köpa kryptovaluta. Du blir då ägare av en viss mängd digital valuta omedelbart och sätter den sedan i form av en digital ”plånbok” (”plånbok”) för att tjäna vinst om den stiger i värde.

Innan du börjar processen behöver du ett konto med en kryptovaluta-plånbok och registrera dig hos en börs som stöder kryptovaluta. Det kan ta lång tid, och du kan bli satt på en väntelista för ett konto med en helt ny adress.

2.) Ta reda på hur marknaden för kryptovaluta fungerar

Marknaden för kryptovaluta fungerar inte på samma sätt som andra finansiella marknader. Innan du kan börja handla är det viktigt att du förstår hur det fungerar och att du känner till de olika termer som används.

Det är en ocentraliserad plattform som handlar med digital valuta. Det betyder att det är byggt på ett peer-to-peer-system som har transaktionskontroller istället för en centraliserad server. När kryptovaluta köps och säljs registreras de i blockkedjan, som är en digital loggbok som delas mellan alla användare och som registrerar information – via en process som kallas ”mining”.

Kryptovalutamarknaden är också allmänt känd för sin volatilitet. Det är därför viktigt att hålla reda på variabler som påverkar marknaderna. Det kan sträcka sig från ICO:er och gafflar i blockkedjan, till stora nyhetshändelser och regler.

3.) Skapa ett konto

Om du bestämmer dig för att investera i kryptovaluta istället för att köpa dem är det lättare att starta och starta en position. Det behövs inget konto hos en bank eller en plånbok som är kopplad till en börs. Allt du behöver göra för att handla kryptovaluta genom CFD:er kräver är ett konto hos en mäklare som tillhandahåller hävstångshandel.

Hos IG möjligheten att öppna ett konto på två minuter. Du behöver inte sätta in några pengar förrän du bestämmer dig för att öppna en ny position.

4.) Utveckla en handelsplan

En plan för handel är avgörande för alla som vill göra sin verksamhet framgångsrik, men speciellt för de som handlar med kryptovaluta eftersom marknaden är extremt instabil. Det är ett tveeggat svärd eftersom dess volatilitet gör det attraktivt, men samtidigt kan det vara svårt att handla. Således måste din handelsstrategi innehålla verktyg för att hjälpa till med att hantera risker och beskriva dina mål såväl som vilken typ av kryptovaluta du vill handla och en process för att öppna och stänga position (en handelsstrategi).

I din handelsstrategi I din handelsplan måste du också specificera möjligheten att analysera kryptovalutamarknaden genom fundamental eller teknisk analys. Teknisk analys fokuserar på priser och mönster i kryptovaluta, medan fundamental analys fokuserar på makroekonomiska faktorer och externa variabler som påverkar tillgången till digital information. Oavsett vilken metod du väljer att använda du väljer, är det avgörande att hålla dig uppdaterad om utvecklingen som kan påverka marknaden, eftersom kryptovalutamarknaden är extremt beroende av marknadens humör.

5) Välj en plattform för att bedriva handel med kryptovaluta

Våra handelsplattformar erbjuder mer effektiva och intelligenta sätt att handla kryptovaluta, med personliga larm samt interaktiva diagram och de inbyggda verktygen för att hantera risker. Det är möjligt att handla på handelsplattformen som erbjuds av IG:
På din PC
En av mobilapplikationerna
På avancerade plattformar som erbjuds av andra leverantörer, som MT4

6) Starta, följ för att stänga positionen du först öppnade

Eftersom du inte behöver några plånböcker kan du börja handla med kryptovalutor direkt när du har skapat ett konto på IG och valt plattform.

Det spelar ingen roll om du har valt att du vill byta bitcoin , ether , litecoin eller någon annan kryptovaluta behöver bara först öppna ett beställningsformulär för den valda marknaden för att bestämma priset för att sälja och köpa. Du kan sedan ange storleken på din investering och sedan bestämma dig för att antingen köpa för att skapa en öppen position, eller sälja för att öppna en öppen position. Var medveten om att du kan lägga till stopp och limiter som kommer att stänga din position när den är på angiven nivå, för att skydda dig från riskabla situationer.

Du kan hålla koll på vinsten och förlusten på ditt konto i avsnittet ”öppna positioner” i handelsplattformen. För att stänga en handel öppnar du helt enkelt en ny position med samma riktning.